Opleidingspartner BOB

left

BOB bouwt aan jouw talent!

Of het nu gaat om een langdurige opleiding, korte cursus of persoonlijke ontwikkeling, bij ons ben je aan het juiste adres. Samen met de marktpartijen stemmen wij het onderwijspakket af. Dit kan een combinatie van persoonlijke vaardigheden met inhoudelijke kennis zijn over bijvoorbeeld projectmanagement of een cursus Besluit bouwwerken leefomgeving in de praktijk. Ruim 100 opleidingsmogelijkheden ontwikkelen wij samen met de sector (overheid, bouw en infra). Onze docenten komen dan ook uit de praktijk en hebben meerdere jaren succesvol in jouw functie gewerkt. Wij scholen hen didactisch om, zodat het verhaal interessant is om naar te luisteren en ook handvatten biedt voor je dagelijkse werk. Wij dagen je uit om boven jezelf uit te stijgen en te groeien op een manier die bij jou past.

OmgevingsAcademy
Sinds jaar en dag verzorgen we als BOB de landelijk erkende opleidingen ABW 1 en ABW 2. Ook verzorgen we het vaktraineeship voor de Vereniging Bouw- en woningtoezicht met daarin de Kickstart ABW. Daarnaast krijgen we steeds vaker opleidingsvragen op het gebied van Bouwbesluit (Bbl), duurzaamheid, private kwaliteitsborging, energietransitie, enz. Om alle opleidingsvragen goed te beantwoorden hebben we ons aanbod gebundeld in de OmgevingsAcademy.

Onze Kickstart ABW
Als startende ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht (BWT) komt er veel informatie op je af. Wij begrijpen heel goed dat je staat te popelen om zo snel mogelijk inhoudelijk aan de slag te gaan en daar willen wij je graag mee helpen. Dit doen wij door middel van de Kickstart ABW. Tijdens deze Kickstart ABW leer jij de onderdelen die je nodig hebt om binnen een korte tijd operationeel te zijn in jouw functie. Zo leer je het een en ander over bestuurlijke verhoudingen binnen een gemeente en maak je kennis met de wet- en regelgeving die jij nodig hebt bij jouw functie.

Het vaktraineeship
Het traineetraject biedt je de kans om je te ontwikkelen tot een vakvolwassen Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht, in het vakgebied vergunningverlening, toezichthouden en handhaving (VTH). Je begint het traineetraject met de Kickstart ABW, waarin je snel de juiste kennis krijgt om te kunnen starten in je functie. Na het volgen van de Kickstart ABW kun je aan de slag als bijvoorbeeld vergunningverlener of toezichthouder en zelfstandig aanvragen oppakken.

Na de Kickstart ben je nog niet uitgeleerd. Heb je nog niet voldoende bouwkundige kennis? Dan volg je eerst de opleiding Elementaire Bouwkunde A. Daarna kun je doorstromen naar onze opleiding ABW 1. Dé opleiding die benoemd staat in de kwaliteitscriteria van de Vereniging van Nederlandse Gemeentes (VNG) en als standaard wordt gezien binnen het vakgebied waar jij in gaat werken. Eventueel kun je hierna nog verdiepingscursussen volgen. Het vaktraineeship wordt niet altijd bij elke gemeente hetzelfde ingericht, maar je krijgt altijd de mogelijkheid om een opleiding te volgen. Kijk voor meer informatie op onze website:
www.bob.nl/opleidingen/omgevingsacademy
of neem contact op met de OmgevingsAcademy via 079 325 24 50 of via abwopleiding@bob-kob.nl.

Vaktraineeship voor de gemeente Amsterdam

polygon

Deelnemer gemeente Amsterdam over ABW 1 en 2

Onze trainees worden mogelijk gemaakt door: